Olika fönstertyper

Att det finns olika fönstertyper är ingen nyhet för någon av oss. Det som kan kännas nytt är att olika fönster behöver särskilda behandlingar beroende på ålder, slitage och material. Vi utför renovering av samtliga fönster varianter.

De vanligaste fönstren för de äldre fastigheterna är träfönster medan nybyggnationer brukar ha PVC. Det nyaste bland fönstertyperna är energiglas som till en låg kostnad blir en kraftfull investering. Det är ett glas som ger avkastning nästintill direkt i form av minskad energiförbrukning.  Flertalet fönstertyper arbetar vi med.

Trä, PVC eller aluminiumfönster

Träfönster är en äkta svensk klassiker. Trä är ett naturligt material anpassat för vårt hårda svenska klimat och håller länge. Vi arbetar bara med högkvalitativa träfönster som garanterar en bra ljud- och värmeisolering. Trä är ett vanligt material på äldre svenska fastigheter och villor.

PVC-fönster ser man ofta i nybyggnader. Den typen av fönster kräver mindre underhåll jämfört med träfönster. Det är även orsaken till att många kunder med äldre hus väljer att byta ut sina träfönster till PVC.

Aluminiumfönster har lång hållbarhet och är tåliga samtidigt som den typen av fönster står för stora möjligheter när det kommer till färg och form. Aluminiumfönster sänker oftast elkostnaderna och är att föredra för de flesta kunder som strävar efter lågt energiläckage.

Det nyaste inom fönstertyper – energiglas

Energiglas sparar energi och behåller värme i fastigheten på ett sätt som få andra fönstertyper gör. Även när temperaturen ute är låg kan du räkna med en bra värme inomhus.

Värmen från solen passerar genom energiglasen för att sedan stanna kvar inomhus utan att försvinna ut genom fönstret. Energiglas är ett ypperligt miljövänligt val då det minskar energiförbrukningen och ett bra val vid fönsterrenovering i Stockholm.

Vi kan förse er med alla fönstertyper. Kontakta oss gärna för ett förutsättningslöst möte så återkommer vi så snabbt vi kan. Vi ser fram emot att höra från dig!